top of page

Food weetjes & recepten

Hoe kan ik fruitvliegjes bestrijden?


Heb je last van fruitvliegjes in huis? Ze zijn niet alleen vervelend, maar kunnen ook bacteriën overbrengen.

Fruitvliegjes houden van warmte en komen op rottend of gistend voedsel af. Op warme plekken in de buurt van (over)rijp of rottend fruit of andere etensresten leggen ze hun eitjes (denk hierbij aan plekken als de voorraadkast, op het aanrecht of in de vuilnisbak). Zo kunnen ze bacteriën overdragen van het fruit naar het andere eten. De eitjes groeien in 8 tot 11 dagen uit tot volwassen fruitvliegjes en hierdoor komen er dus alleen maar meer.

Advies:

Het advies is om de fruitvliegjes niet te vangen, maar ze te bestrijden door goed op te ruimen.

  • Laat vooral geen glazen met fruit, vruchtensap, limonade of frisdrank staan als fruitvliegjesval. Daar komen ze juist op af, zo blijkt uit een handboek van de AID, de Duitse informatiedienst voor voedsel.

  • Wat je wel kunt doen: was lege glazen van vruchtensap, limonade of frisdrank meteen af. Laat geen gesneden of geschild fruit of geopend vruchtensap achter in de keuken of huiskamer. Ruim tevens je vuilniszakken en ander afval op als dat nodig is, of als je merkt dat er vliegjes in zitten. Doe dus regelmatig een nieuwe vuilniszak in de vuilnisemmer of maak de vuilnisbak schoon.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook
bottom of page