top of page

Food weetjes & recepten

Waarom is avocado gezond?


De avocadovrucht is bijzonder voedzaam. In tegenstelling tot de meeste andere vruchten bevat de avocado zeer veel vet (zo'n 19 gram per 100 gram vruchtvlees). Dit vet bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol in het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Het vet in de avocado heeft dus een gunstige invloed op het cholesterolgehalte en verkleint daarmee de kans op hart- en vaatziekten.

Een nadeel aan het hoge vetgehalte in avocado is dat het daardoor veel kcal levert. Eén gemiddelde avocado levert al gauw 250 kcal. Als je dus op je gewicht wilt letten, kun je beter kiezen voor een halve of een kwart avocado.

Verder bevat de avocado ook veel mineralen, zoals ijzer en kalium en verkleint het net als andere groente de kans op een beroerte. Tevens bestaat er een verband tussen het eten van groente en een lager risico op darmkanker.

Avocado is dus erg gezond, lekker en je lichaam kan de vetten goed gebruiken. Maar let hierbij wel op de hoeveelheid die je eet. Er wordt geadviseerd om niet meer dan een halve avocado per dag te eten.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook
bottom of page