Food weetjes & recepten

Waarom is avocado gezond?

19-Jul-2018

De avocadovrucht is bijzonder voedzaam. In tegenstelling tot de meeste andere vruchten bevat de avocado zeer veel vet (zo'n 19 gram per 100 gram vruchtvlees). Dit vet bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol in het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Het vet in de avocado heeft dus een gunstige invloed op het cholesterolgehalte en verkleint daarmee de kans op hart- en vaatziekten.

 

Een nadeel aan het hoge vetgehalte in avocado is dat het daardoor veel kcal levert. Eén gemiddelde avocado levert al gauw 250 kcal. Als je dus op je gewicht wilt letten, kun je beter kiezen voor een halve of een kwart avocado.

 

Verder bevat de avocado ook veel mineralen, zoals ijzer en kalium en verkleint het net als andere groente de kans op een beroerte. Tevens bestaat er een verband tussen het eten van groente en een lager risico op darmkanker.

 

Avocado is dus erg gezond, lekker en je lichaam kan de vetten goed gebruiken. Maar let hierbij wel op de hoeveelheid die je eet. Er wordt geadviseerd om niet meer dan een halve avocado per dag te eten.

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Uitgelichte berichten

Hoe kan ik fruitvliegjes bestrijden?

August 13, 2018

1/6
Please reload

Recente berichten

October 24, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Facebook

Openingstijden*

Maandag: 17:00 tot 21:00

Dinsdag: 08:30 tot 21:00

Woensdag: 08:30 tot 21:00
Donderdag: 17:00 tot 21:00

Vrijdag: 17:00 tot 21:00

*Op afspraak

Locaties

Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek

Krabbescheerstraat 1

2165 XG Lisserbroek

ProGym fitness in Hillegom

Vosselaan 156 A

2181 CD Hillegom