top of page

Food weetjes & recepten

Drink je genoeg water?


Je kunt helder nadenken, je beter concentreren, hoofdpijn laten afnemen en je lichaamseigen detox steunen door één ding te doen: méér water te drinken.

Water is veruit de nummer één nutriënt in onze voeding. Hoewel dit algemeen bekend is beseffen we niet half hoe gezond water is. Veel mensen leven in een lichte stand van dehydratie. Ze drinken weinig tot geen puur water en als ze iets drinken is het vaak een suikerhoudende drank. Ze hebben hierdoor dagelijks last van hoofdpijn, vermoeidheid, obstipatie en moeite met concentreren. Komt dit jou bekend voor? Het kunnen allemaal symptomen zijn van een simpel vochttekort.

Door voldoende water (of thee) te drinken, kan jouw lichaam beter afvalstoffen afvoeren, kunnen voedingsstoffen opgelost worden, zodat het kan worden opgenomen in je darmen en wordt je lichaamstemperatuur op peil gehouden.

Zonder voldoende water kunnen bovenstaande functies in ons lichaam niet goed plaatsvinden en kunnen uitdrogingsverschijnselen optreden, zoals hierboven beschreven.

Je hebt ongeveer 1,5 tot 2 L water per dag nodig. Hoeveel vocht je precies nodig hebt, hangt af van hoeveel vocht je verliest. Dat verschilt per persoon en hangt samen met de omstandigheden waarin je verkeert. Als je veel sport en beweegt of als de temperatuur hoog is, heb je meer nodig. Als je weinig beweegt en in koele ruimtes verkeert heb je minder water nodig.

Drink jij genoeg water??

PS wist je dat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat? Zo bestaat het lichaam van een vrouw uit gemiddeld 52% water en dat van mannen uit 63%. Baby's bestaan zelfs voor 75% uit water. Vrouwen hebben minder water in hun lichaam, omdat ze over het algemeen meer vet hebben dan mannen. Het water is verdeeld over het hele lichaam: ongeveer 65% zit in cellen en weefsels, de rest in de ruimtes tussen de cellen in het bloed.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook
bottom of page