Recept: Griekse salade

Een Griekse salade... met niet te vergeten Fetakaas. Lekker als lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Wist je dat nergens ter wereld meer fetakaas wordt gegeten dan in Griekenland en dat Fetakaas wordt gemaakt van schapenmelk en geitenmelk?
Griekse salade:
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram trostomaatjes
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 150 gram feta
- 50 gram knoflook olijven
- 1 tl gedroogde oregano
- Scheut olijfolie
- Scheut rode wijnazijn
200 kcal per portie
Halveer de tomaatjes en snij de komkommer in plakjes. Halveer vervolgens de plakjes komkommer.
Snij de ui in flinter dunne ringen (hoe dunner, hoe lekkerder)
Doe alles in een grote schaal.
Mix voor de dressing een scheut olijfolie met een scheut rode wijnazijn. Doe er vervolgens een theelepel gedroogde oregano doorheen. Mix het daarna met de salade.
Snij de feta in blokjes en strooi over de salade, samen met de olijven.
Combinatie tip: Je kunt er eventueel nog slablaadjes en paprikareepjes doorheen mixen.
Eetsmakelijk!