top of page

Food weetjes & recepten

Recept: Pittige pompoensoep


Pompoen is een echte herfst en wintergroente, met name in oktober zie je ze verschijnen in de winkels. Pompoen kent vele toepassingen: in tuinen worden ze gebruikt als decoratie, op Halloween feesten zijn ze niet te missen en het wordt toegevoegd aan verschillende recepten.

Wist je trouwens dat de pompoen familie is van de courgette en de komkommer?

Daarnaast is pompoen super gezond. Zo is pompoen rijk aan vitamine B, C, betacaroteen en ijzer. Ennnn... niet te vergeten pompoen bevat weinig kilocalorieën. Daarom hieronder een makkelijk en gezond recept:

Pittige pompoensoep:

Ingrediënten voor 4 personen:

- 800 gram pompoen (hele pompoen of kant en klaar gesneden)

- 2 uien

- 2 tenen knoflook

- Sambal oelek

- 1 el zonnebloemolie

- 2 tl hot curry poeder

- 800 ml water

- 1 kippenbouillon tablet

150 kcal per portie

  1. Snij de pompoen in 4 parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen met een lepel en snij met een scherp mesje de schil eraf. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes van 2 cm. Of kies voor de kant en klaar gesneden pompoenstukjes van 400 gram per zak.

  2. Snij de ui in parten en de knoflook fijn.

  3. Doe 800 ml water in een pan. Breng aan de kook en los hierin 1 kippenbouillon tablet op.

  4. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de knoflook, ui en hot curry poeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen blokjes toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.

  5. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen en maak op smaak met 1 tl sambal oelek.

Combinatie tip: Lekker met meergranen stokbrood.

Bewaartip: Je kunt de soep 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Raisa

#Pompoen #Soep #Pompoensoep #Gezondrecept #Healthyrecept #Recept

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook
bottom of page