Recept: Healthy bananenbrood

Lekker als tussendoortje of als ontbijt. It's your choice!
Bananenbrood
Ingrediënten voor 13 plakjes:
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl vanillepoeder
1/2 tl zout
200 gram verse dadels
100 ml halfvolle melk
3 tl kaneel
4 rijpe bananen
50 gram blauwe bessen
50 gram frambozen
Verwarm de over voor op 180 graden Celsius. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Meng het meel, bakpoeder, kaneel en zout in een grote kom door elkaar.
Pureer de dadels en meng vervolgens met de melk en vanille tot een glad mengsel.
Prak de bananen in een aparte kom fijn. Gebruik hiervoor rijpe bananen met spikkels. Hoe rijper de bananen, hoe zoeter (en lekkerder) het wordt.
Meng het meel, dadelmengsel en de bananen door elkaar. Voeg de blauwe bessen en frambozen toe en doe het beslag in een cakevorm.
Zet het brood 60-70 min in de oven. Check met een satéprikker of deze droog uit het bananenbrood komt, dan is het gaar. Haal het bananenbrood uit de vorm en laat hem vervolgens afkoelen.
Eetsmakelijk!
Liefs,
Raisa