top of page

Food weetjes & recepten

7 basis tips voor een gezonde leefstijl


7 basis tips voor een gezonde leefstijl

Afvallen of het bereiken (en behouden) van een gezond gewicht gaat vanzelf wanneer je gezonde voeding eet en meer gaat bewegen. Het kost wat discipline en tijd, maar het resultaat mag er zijn. Om je hierbij te helpen volgen nu 7 basis tips voor een gezonde leefstijl.

Tip 1: Eet 6 keer iets gezonds per dag. Zorg voor drie gezonde hoofdmaaltijden per dag: ontbijt in de ochtend, lunch in de middag en diner in de avond. Zorg daarnaast voor drie gezonde tussendoortjes. Neem één tussendoortje tussen het ontbijt en de lunch in, één tussen de lunch en het diner en één na het diner voor het slapen gaan.

  • Zo krijg je minder trek in ongezond eten en daarnaast houdt dit je stofwisseling op gang.

Tip 2: Eet twee stuks fruit per dag. Neem dit bijvoorbeeld als tussendoortje.

  • Fruit is gezond, omdat het veel vitamines en mineralen bevat. Deze zorgen ervoor dat je lichaam zo goed mogelijk zijn werk kan doen. Daarnaast bevat het vezels en deze zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel hebt.

Tip 3: Eet iedere dag groente. Neem dit bijvoorbeeld als tussendoortje, doe komkommer, tomaat of een ander soort groente op brood en eet bij elke avondmaaltijd groente.

  • Groente is net als fruit gezond, omdat het veel vitamines en mineralen bevat. Daarnaast bevat het net als fruit veel vezels.

Tip 4: Kies voor volkoren producten. Kies bijvoorbeeld voor volkoren brood, zilvervliesrijst of volkoren pasta.

  • In volkoren producten zitten veel meer vezels dan in de gewone variant. De vezels zorgen er weer voor dat je langer vol zit. Daarnaast zorgen vezels voor een goede werking van de darmen.

Tip 5: Drink zo min mogelijk frisdrank. Neem bijvoorbeeld niet meer dan één glas frisdrank per dag. Kies vaker voor water. Wil je nou toch graag frisdrank drinken, kies dan voor een light-variant, maar neem dit niet te vaak.

  • Frisdrank bevat geen gezonde voedingsstoffen en een grote hoeveelheid suiker die je lichaam eigenlijk helemaal niet nodig heeft.

Tip 6: Beperk voorraden ongezond eten en drinken. Wanneer er ongezond eten en drinken in huis is, is de verleiding om het te gaan eten of drinken vaak te groot.

  • Ongezond eten en drinken bevatten vaak veel suikers en/of verzadigde vetten. Pas hierbij op voor verborgen suikers. Als er op een verpakking staat ‘geen vet’ kan er wel heel veel suiker in zitten.

Tip 7: Beweeg elke dag. Pak bijvoorbeeld vaker de fiets of ga vaker ergens lopend naar toe als dit kan. Daarnaast kun je op zoek naar een leuke sport. Doe bijvoorbeeld eens een proeftraining om te kijken of het bevalt.

  • Bewegen is belangrijk, omdat je er fitter door wordt, je conditie verbetert en je meer energie verbrandt.

#tipsgezondeleefstijl #healthylifestyle

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook
bottom of page