top of page

Over mij

Mijn naam is Raisa Jonkman, gediplomeerd diëtist en sinds 2016 praktijkhouder van Diëtistenpraktijk Start Today.

Ik ben een diëtist met een grote passie voor het vak die ook uit eigen ervaring weet hoe lastig het is om een ander eetpatroon aan te leren. Ik ben deskundig op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot ziekte en gezondheid en zal je professioneel begeleiden bij al jouw voedingsvragen.

 

Mijn missie?
Ik wil jou inspireren, motiveren en topfit laten voelen! Ik wil je laten zien dat voeding vóór je kan werken, in plaats van tegen je. 
Ik zal geen streng dieet voorschrijven, maar in overleg met jou een haalbaar voedingsplan opstellen dat past binnen jouw mogelijkheden en wensen. Hierbij wordt stap voor stap te werk gegaan, zodat je het ook op de lange termijn kan volhouden. Het gaat immers om blijvende gedragsverandering, want zo kan je fit en energiek ouder worden.

De titel diëtist is een bij de wet beschermde titel die alleen mag worden gevoerd na afronding van een erkende vierjarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld voedingsdeskundigen en gewichtsconsulten, die vaak alleen een cursus hebben gevolgd voor het begeleiden bij het afvallen.

Om de kwaliteit van het beroep diëtist te kunnen waarborgen, sta ik ingeschreven in het basisregister van het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit garandeert dat ik door het volgen van bijscholingen bij blijf in mijn vakgebied en dat ik voldoe aan de gestelde kwaliteitsnormen. Mijn specialisaties zijn overgewicht, bariatrische chirurgie, hart- en vaatziekten, diabetes, emotie-eten, prikkelbare darm syndroom en onbedoeld gewichtsverlies. Daarnaast ben ik lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland.

'Samen naar een blijvend resultaat'

bottom of page