top of page

emotie-eten

 

Heb je al vele pogingen gedaan om blijvend gewicht te verliezen en heb je ondervonden dat je keer op keer terugvalt in eetbuien bij negatieve emoties, gedachten, stress of vermoeidheid?

Waarschijnlijk weet je door ervaring al heel goed hoe (in grote lijnen) een gezonde leefstijl eruit hoort te zien waarmee je succesvol zou kunnen afvallen. Wellicht veroordeel je jezelf juist ook omdat je het zo goed weet..

Als diëtist heb ik geleerd dat bij deze mensen een aanpak gericht puur op de voeding te weinig uithaalt op de lange termijn als dit (emotionele) eetgedrag niet aangepakt wordt. Een sneetje volkoren brood met kipfilet in plaats van een wit bolletje met oude kaas haalt niks uit als er in de avond alsnog een half pak koekjes en een zak chips in gaat.

'Ik weet het allemaal heel goed en ik wil er mee stoppen, maar het lukt me gewoon niet'.

Dan is het essentieel te onderzoeken onder welke invloed(-en) jij momenten dempt of doorkomt met eten.

herkenbaar?

Als dit allemaal herkenbaar is voor jou, dan nodig ik je uit hiermee aan de slag te gaan. Als diëtist gespecialiseerd in emotie-eten laat ik je onderzoeken waar jouw neiging tot emotie-eten vandaan komt. Zodra je dit helder voor jezelf hebt, kan je leren op een doelgerichte en praktische wijze het emotie-eten onder controle te krijgen.

Ben je er klaar voor om in jouw eetgedrag (lees: jezelf) te investeren om ook op lange termijn jouw streefgewicht te behouden?

 

Dan is deze aanpak geschikt voor jou. Je gaat niet voor de korte termijn oplossingen, maar voor blijvende resultaten. Een aanpak die geschikt is voor mensen die gemotiveerd zijn en serieus aan de slag willen om hun eetgedrag te onderzoeken en aan te pakken.

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op.

bottom of page