emotie-eten

 

Heeft u al vele pogingen gedaan om blijvend gewicht te verliezen en heeft u ondervonden dat u keer op keer terugvalt in eetbuien bij negatieve emoties, gedachten, stress of vermoeidheid?

Waarschijnlijk weet u door ervaring al heel goed hoe (in grote lijnen) een gezonde leefstijl eruit hoort te zien waarmee u succesvol zou kunnen afvallen. Wellicht veroordeelt u zichzelf juist ook omdat u het zo goed weet..

Als diëtist heb ik geleerd dat bij deze mensen een aanpak gericht puur op de voeding te weinig uithaalt op de lange termijn als dit (emotionele) eetgedrag niet aangepakt wordt. Een sneetje volkoren brood met kipfilet in plaats van een wit bolletje met oude kaas haalt niks uit als er in de avond alsnog een half pak koekjes en een zak chips in gaat.

'Ik weet het allemaal heel goed en ik wil er mee stoppen, maar het lukt me gewoon niet'.

Dan is het essentieel te onderzoeken onder welke invloed(-en) u momenten dempt of doorkomt met eten.

herkenbaar?

Als dit allemaal herkenbaar is voor u, dan nodig ik u uit hiermee aan de slag te gaan. Als diëtist gespecialiseerd in emotie-eten laat ik u onderzoeken waar uw neiging tot emotie-eten vandaan komt. Zodra u dit helder voor uzelf heeft, kunt u leren op een doelgerichte en praktische wijze het emotie-eten onder controle te krijgen.

Bent u er klaar voor om in uw eetgedrag (lees: uzelf) te investeren om ook op lange termijn uw streefgewicht te behouden?

 

Dan is deze aanpak geschikt voor u. U gaat niet voor de korte termijn oplossingen, maar voor blijvende resultaten. Een aanpak die geschikt is voor mensen die gemotiveerd zijn en serieus aan de slag willen om hun eetgedrag te onderzoeken en aan te pakken.

Wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch of via de e-mail contact met mij op. Dan kan ik meer uitleggen!